recept: Hájas tészta, Kifőzde
Hájas tészta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztához:
50 dkg liszt,
2 tojás sárgája,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál 10%-os ecet,
1 evőkanál rum,
1,5 dl langyos sós víz (5 gr só),

A hájhoz:
40 dkg sertésháj,
25 dkg liszt,
2 evőkanál rum




A hájat megtisztítjuk a hártyától, ledaráljuk, majd a 25 dkg liszttel és a 2 evőkanál rummal összegyúrjuk. Kenhető állagú lesz.
A tésztához valókat - a 1/2 kg lisztet, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, ecetet és rumot 1,5 dl langyos sós vízzel összegyúrjuk.
Kinyújtjuk, és megkenjük az előkészített háj 1/3-ával. Összehajtjuk, és fél órát állni hagyjuk. Majd újra nyújtás és kenés következik, összesen háromszor. Az így kapott hájas tésztát (leveles tésztát) két adagban le lehet fagyasztani. Bármikor elővehető, és könnyedén tudunk finom sütit készíteni belőle.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Baba néni és Gyevi receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.03.02. Utoljára frissítve: 2010.03.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 15:32:43 - 2.85)
Hozzászólások:

Sancho (2011-04-09 12:46:00):
falusi szilvalekvárral töltve finomabb...

Megjegyzés a recepthez